Отговорно залагане

Със сигурност темата за Отговорно залагане е от първостепенна важност за хазартната индустрия. Като един изряден и разумен хазартен оператор, „СИТ – 33“ ЕООД предлага грижа на високо ниво към всеки един от клиентите на игралните зали и Интернет сайта ни www.betrmarketlend.bg, чрез който ги популяризираме. Качественото персонално отношение към всеки играч цели да го предпази от опасна и безотговорна игра. Необмислени залози, импулсивни депозити на емоционална почва и липсата на контрол над посветеното време за игра в обектите, могат да доведат до сериозни финансови затруднения. Екипът на СИТ – 33“ ЕООД е напълно отдаден на работата си да предлага услугите си в сферата на хазарта по начин, по който клиентът да вижда играта като забавление, с умерени залози, част от планиран бюджет за залагане.

Тук ще споделим някои от знаците, които може да ти покажат, че имаш проблем с Отговорното залагане:

 • Прекарваш значително повече време в игралната зала за хазартни игри, отколкото сред семейство и приятели;
 • Липса на контрол над броя и стойността на залозите;
 • Прибягваш до заеми от близки или финансови институции, включително ипотеки, за хазарт или за изплащане на предходни загуби от игра;
 • Разчиташ на “печалба с голяма стойност”, като единствено решение за финансовите ти проблеми;
 • Избираш да залагаш в игралната зала за хазартни игри като бягство от емоционални проблеми;
 • Пренебрегваш личните си нужди заради хазарт;
 • Чести закъснения или отсъствие от работа свързани със залагане;
 • Лъжеш къде харчиш голяма част от парите си – а именно в в игралната зала за хазартни игри ;
 • Рискуваш с високи и непосилни по бюджетата ти суми, за да се възстановиш предишни загуби.
 • Чувстваш се в безизходица, наляга те депресия или те избива на агресия, когато загубиш даден залог.

При наличие на някои от тези признаци, е силно вероятно да имаш проблеми с отговорното залагане. Екипът на СИТ – 33“ ЕООД е винаги на линия да те насочи към правилните хора, които ще укажат помощ.

В обектите с търговско наименование BetMarket стриктно се спазва Закона за Хазарта и останалата нормативна уредба уреждаща цялостната хазартна дейност в Р. България,  с което гарантира ме законосъобразното протичане на залаганията и честните залози.

Полезни връзки, свързани с Отговорното залагане:
–     www.gamblingtherapy.org/bg 
–     www.ncpgambling.org
–     www.gambleaware.co.uk 
–     www.gamblersanonymous.org.uk 

Ако смяташ, че имаш проблем със залагането и си податлив в хазарта, имаш правото да се впишеш в „Регистър на уязвимите лица“ (създаден на основание чл. 10г. от Закона за хазарта), с цел забрана или недопускането до участие в хазартни игри.

Вписването в Регистъра става след попълване и подаване на Искане до изпълнителния директор на НАП за вписване/заличаване в регистъра от лицето или от негов законен представител.

Подаването става по следните начини:

 • на хартиен носител в териториалните структури на НАП;
 • по електронен път на адрес: nap@nra.bg, подписано с квалифициран електронен подпис /КЕП/, относно вписване в регистър/заличаване от регистър на уязвими лица, с цел забрана или недопускането им до участие в хазартни игри.

За повече информация по вписването в регистъра, може да влезеш на сайта на Националната агенция за приходите, и по-точно в категория Хазарт от 
ТОЗИ ЛИНК.

Играй разумно!

 •       Екипът на  „СИТ- 33“ ЕООД